Nie wiem jak Wy, ale ja pokochałam gotowanie w wolnowarze (slow cooker). Mięso jest zawsze soczyste i aromatyczne. Dzięki wolnemu gotowaniu przyprawy wyczujemy w całym mięsie, a nie tylko w skórce i może tylko troszkę pod nią. Zachęcam do wypróbowania kurczaka z octem balsamicznym, bo jest poprostu pyszny :) Przepis znalazłam tutaj . Składniki: 8 kawałków kurczaka (pałeczki, udziki) 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu 4 ząbki czosnku 1 łyżka... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...