Sernik mojej Babci był zawsze dla mnie niedoścignionym ideałem, okazało się jednak, że… cóż, nie potrafię go zrobić. Trzeba było więc wymyślić własną wersję. Taką nie-do-popsucia :) Dzisiejszy przepis wymaga stosunkowo niewiele pracy – spód robi się z pokruszonych herbatników, nie trzeba ubijać jajek, a wszystkie składniki w zasadzie można wymieszać łyżką i tak jest najlepiej. Mimo wszystko trzeba zarezerwować sobie więcej czasu: na pieczenie i chłodzenie ciasta. Moja forma ma średnicę 16 cm, jeśli... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...