parówkowe serduszka z jajkiem

parówkowe serduszka z jajkiem

parówkowe serduszka z jajkiem

Przepis na : śniadanie

składniki: 2 parówki 2 jajka tłuszcz do smażenia sól, pieprz 2 wykałaczki wykonanie: Z parówek usuwamy osłonki. Przecinamy wzdłuż, pozostawiając na jeden koniec (ok. 1,5 cm) nie przecięty. Delikatnie wyginamy końce parówki, formując kształt serc. Końcówki spinamy wykałaczką. Przenosimy na patelnię (możemy chwilkę podgrzać na wodzie), podsmażamy chwilkę na tłuszczu z obu stron. Do każdego „serduszka” wbijamy jajko, doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy na małym ogniu pod przykryciem, aż białko się... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.