Dzięki wpływom m.in. berberyjskim, arabskim i francuskim, powstała zachwycająca kuchnia marokańska. Potrawy tej kuchni są bardzo aromatyczne i wyjątkowo smaczne. Jeżeli chcecie mieć odrobinę egzotyki na talerzu, zapraszam Was w kulinarną podróż do Maroka Składniki:3 ćwiartki z kurczaka6 szalotek6 suszonych daktyli2 łyżeczki imbiru1 łyżeczka kminu rzymskiego2 płaskie łyżeczki kurkumy1 łyżeczka cynamonuokoło 1 szklanki bulionu drobiowegooliwasólpieprzPrzygotowanie:Na patelni rozgrzać oliwę. Kurczaka delikatnie... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...