Łosoś marynowany w soli i cukrze Przepis na gravlax łososia po norwesku. Łosoś marynowany w soli i cukrze z dużą ilością koperku czyli gravlax to bożonarodzeniowy przysmak mieszkańców krajów skandynawskich. Peklowany łosoś jest prawdopodobnie jednym z najłatwiejszych do przygotowania wykwintnych świątecznych dań. Efekty palce lizać, zachwyt domowników i gości bezcenny, ale koszty kilkanaście razy niższe, niż w delikatesach rybnych. Domowy przepis na gravlax czyli łososia w soli i cukrze jest bard... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...