Przepis na szybki i wilgotny piernik przełożony masą z mascarpone i powidłami. Wygląda bardzo elegancko i sprawdzi się idealnie w roli ciasta przekładanego nie tylko na święta. Piernik jest wbrew pozorom bardzo szybki w przygotowaniu, a prezentuje się niezwykle okazale. Czas przygotowania: 40 min Czas pieczenia: 25 min SKŁADNIKI (na blaszkę 25×35 cm) CIASTO 1 szklanka mleka (250 ml) 1 szklanka cukru (200 g) 125 g masła 2 łyżki kakao 3 jajka 5 łyżek powideł śliwkowych (ok. 180 g) 2 szklanki mąki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.