Babka ponczowa

Babka ponczowa

Babka ponczowa

Babka ponczowa francuska babka rumowa Savarin. Babka ponczowa Savarin, francuska babka nasączona rumem to lekkie i puszyste ciasto przesiąknięte aromatycznym syropem. Smakuje obłędnie na ciepło i na zimno. Można ją podawać z bitą śmietaną i owocami, albo polać porcję ciasta sosem wiśniowym. Francuska babka rumowa ma polskie korzenie, choć istnieje kilka historii dotyczących jej powstania, to wszystkie łączy postać polskiego króla Stanisława Leszczyńskiego. Ta wilgotna babka drożdżowa powinna kształtem przypo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto, tarta, sosy, naleśniki, śniadania, pierogi, lukier , drożdżowe, sałatki, sałatka, bułki, surówka, ciasteczka, obiad, tiramisu, zupa, naleśnik, desery, kolacja, przetwory, deser, wiśnia, ciasto drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto wiśniowe, syrop, pączki, ciasto francuskie, ciasto na pierogi

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.