Przepis na : śniadanie
Share Pinterest Print Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami brokuła smakują wyjątkowo i robi się je błyskawicznie. To prosta i efektowna przekąska nie tylko na Wielkanoc Składniki: 6 dużych jajek 25 g kiełków brokuła + do ozdoby 100 g wędzonego łososia 3 łyżki majonezu pieprz Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno posiekanego wędzonego łososia, majonez oraz kiełki brokuła. Wymieszać i doprawić ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...