Kruche ciasto, bezowa pianka i truskawki to idealny przepis na pyszne sezonowe ciacho. Jest to jedna z wersji ciasta o nazwie skubaniec bądź pleśniak, tym razem z truskawkami. Robiłam to ciasto wiele razy w różnych konfiguracjach ale tym razem nie było osoby, która by nie zachwalała deseru Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 30 min Składniki: (na blaszkę 24×24) 600 g truskawek 4 jajka 1/2 szklanki drobnego cukru kryształu (110 g) szczypta soli 2 szklanki mąki (320 g) 3/4 szklanki cukru pudru ...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.