Churros – hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym

Churros – hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym

Churros – hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym

Przepis na niezwykłe pączki z ciasta parzonego podawane koniecznie z sosem czekoladowym. Wyglądem ani smakiem w ogóle nie przypominają naszych tradycyjnych pączków, ale warto je zrobić bo są równie wyśmienite! Czas przygotowania: 30 min Czas smażenia: ok. 30 (cała porcja)   Składniki: (na dwa duże talerze churrosów) Ciasto parzone: 240 ml wody (ok. 1 szklanka) 170 g mąki (ok. 1 szklanka) 100 g masła (pół kostki) 30 g cukru (2 łyżki) szczypta soli 3-4 jajka olej do smażenia Sos czekoladowy: 50 g słodkiej śmietank... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję