Churros – hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
Churros – hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym
Przepis na niezwykłe pączki z ciasta parzonego podawane koniecznie z sosem czekoladowym. Wyglądem ani smakiem w ogóle nie przypominają naszych tradycyjnych pączków, ale warto je zrobić bo są równie wyśmienite! Czas przygotowania: 30 min Czas smażenia: ok. 30 (cała porcja) Składniki: (na dwa duże talerze churrosów) Ciasto parzone: 240 ml wody (ok. 1 szklanka) 170 g mąki (ok. 1 szklanka) 100 g masła (pół kostki) 30 g cukru (2 łyżki) szczypta soli 3-4 jajka olej do smażenia Sos czekoladowy: 50 g słodkiej śmietank... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Słodki Blog
Autor
Słodki Blog
Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, pączki, torty, tort, ciasteczka, ciasto czekoladowe, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia
Inne przepisy z Słodki Blog
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję