TRUSKAWKOWE POLE

TRUSKAWKOWE POLE

TRUSKAWKOWE POLE

Powoli rozpoczyna się truskawkowe szaleństwo, uwielbiam ten czas gdy na straganach robi się czerwono, a woń truskawek po prostu nie pozwala na to aby ich nie kupić. Osobiście najbardziej lubię truskawki delikatnie niedojrzałe, twarde, takie właśnie idealne są do ciast na zimno np. do biszkoptu z bitąśmietaną oraz galaretką . Bardziej dojrzałe sprawdzą się w rożnego rodzajach ciast gdzie używane są truskawki zmiksowane tak jak w serniku Zebratruskawkowo waniliowa . Do dzisiejszego serniczka użyłam właśnie trusk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu RAROSSA

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Autor

RAROSSARAROSSA

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

truskawki, truskawka, ciasto, galaretka, sernik, deser, desery, ciasteczka, mus, mus truskawkowy, biszkopt, serniczek, ciasto cytrynowe, ciasto z galaretka, ciasto z truskawkami, ciasto na zimno, ciasto z truskawkami i galaretką, biszkopt idealny, deser z galaretka, serniki na zimno, sernik na zimno, ciasta z masa, sernik bez cukru, ciasto pianka, ciasto z musem truskawkowym

Inne przepisy z RAROSSA

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.