Deser kajmakowy z orzechami włoskimi i krakersami

Deser kajmakowy z orzechami włoskimi i krakersami

Deser kajmakowy z orzechami włoskimi i krakersami

Przepis na : deser

Share Pinterest Print Deser kajmakowy z orzechami włoskimi i krakersami to prosty deser dla zabieganych lub leniwych W roli głównej krem z serka mascarpone i kajmaku z warstwami pokruszonych solonych krakersów i uprażonych orzechów włoskich. Łatwy i pyszny! Składniki (na 3 porcje): około 3/4 szklanki orzechów włoskich 250 g serka mascarpone 200 g masy krówkowej (kajmakowej) około 80 g krakersów Przygotowanie: Serek mascarpone zmiksować z masą kajmakową, aż do uzyskania puszystego kremu. Krakersy przełożyć do worec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.