składniki na naleśniki (2 szt): 2 jajka 1 łyżka sera żółtego, startego na drobnych oczkach 1 łyżka mąki (płaska) 1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej tłuszcz do smażenia wykonanie: Jajka rozkłócamy, dodajemy mąkę, ser żółty oraz natkę pietruszki do dokładnie mieszamy. Rozgrzana patelnię smarujemy tłuszczem, wylewamy 1/2 część masy jajecznej i smażymy z obu stron. Tak samo smażymy pozostała część. składniki na nadzienie: 2 liście zielonej sałaty, najlepiej każdy wielkości naleśnika ok. 4 łyżki sosu c... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...