naleśniki serowe z sałatą i szynką

9450

składniki na naleśniki (2 szt):
2 jajka
1 łyżka sera żółtego, startego na drobnych oczkach
1 łyżka mąki (płaska)
1 łyżka natki pietruszki, drobno posiekanej
tłuszcz do smażenia

wykonanie:
Jajka rozkłócamy, dodajemy mąkę, ser żółty oraz natkę pietruszki do dokładnie mieszamy. Rozgrzana patelnię smarujemy tłuszczem, wylewamy 1/2 część masy jajecznej i smażymy z obu stron. Tak samo smażymy pozostała część.

składniki na nadzienie:
2 liście zielonej sałaty, najlepiej każdy wielkości naleśnika
ok. 4 łyżki sosu chrzanowego
ok. 4 plasterki szynki
ok. 4 plasterki sera żółtego
1/4 czerwonej papryki, pokrojonej w paski
ketchup

wykonanie:
Usmażone i wystudzone naleśniki smarujemy sosem chrzanowym, rozkładamy liście sałaty. Układamy plastry szynki, smarujemy je ketchupem i rozkładamy plastry sera żółtego. Z jednej strony układamy paski papryki. Zwijamy naleśniki w rulony. Kroimy je w grube plastry. Nabijamy na wykałaczki. Podajemy.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here