jadalne muchomorki na Wielkanoc

jadalne muchomorki na Wielkanoc

jadalne muchomorki na Wielkanoc

składniki: 6 jaj 6 wąskich pomidorów 1 słoiczek majonezu 3­4 listki zielonej sałaty wykonanie: Jaja gotujemy na twardo, obieramy, lekko ścinamy z obydwóch stron. Pomidory myjemy, ścinamy na 1/3 wysokości.Na talerzu układamy listki sałaty, na niej łyżką nakładamy majonez, układamy jajka. Na każdym jajku umieszczamy ściętą górną część pomidora, tworząc kapelusz. Rurką do napojów robimy kropeczki na pomidorze. Muchomor gotowy! czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.