składniki na spód z herbatników: 150 g herbatników 80 g masła wykonanie: Herbatniki rozkruszamy/mielimy jak najdrobniej. Masło roztapiamy, dodajemy do herbatników i mieszamy, aż uzyskamy konsystencję mokrego piasku. Tak przygotowanym ciastem wykładamy dno foremki (ok. 22×25 cm, wyłożonej papierem do pieczenia). składniki na konfiturę jagodową: 300 g jagód leśnych 1 i 1/2 łyżki cukru 1 i 1/2 łyżki soku z cytryny 1 kopiata łyżeczka mąki ziemniaczanej wykonanie: Jagody umieszczamy w rondelku, dodajemy cu... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...