[Głosów:1 Średnia:5/5] składniki: 300 g mąki + 1 łyżka 200 g masła w temperaturze pokojowej 75 ml oleju np. słonecznikowego 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 220 g cukru 1 łyżeczka octu 40 g maku (użyłam zmielonego) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao dodatkowo: polewa czekoladowa wykonanie: Masło miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do masy dodajemy stopniowo żółtka oraz olej. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do ciasta ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.
Czytaj dalej...