Przepis na : sałatka
Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4 jajka 1 łyżka masła 3 łyżki mleka szczypiorek kajzerka sól pieprz Klasyczna jajecznica – przepis Jajka wpijamy do miseczki i mieszamy z solą i pieprzem i mlekiem. Dodatek mleka sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta. Na patelni rozpuszczamy masło i jak będzie już rozgrzane wlewamy jajka. Mieszając smażymy jajecznicę do... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...