Klasyczna jajecznica z kajzerką

Klasyczna jajecznica z kajzerką

Klasyczna jajecznica z kajzerką

Przepis na : sałatka

Tego przepisu chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Chyba każdy z nas wie jak przygotować klasyczną jajecznicę. Najlepiej smaku podana ze świeżym pieczywem, kajzerką… Składniki 4 jajka 1 łyżka masła 3 łyżki mleka szczypiorek kajzerka sól pieprz Klasyczna jajecznica – przepis Jajka wpijamy do miseczki i mieszamy z solą i pieprzem i mlekiem. Dodatek mleka sprawi, że będzie znacznie bardziej puszysta. Na patelni rozpuszczamy masło i jak będzie już rozgrzane wlewamy jajka. Mieszając smażymy jajecznicę do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

Grzes

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jajecznica, ciasto, pierogi, pierogi przepis, gołąbki, golonka, boczek, biszkopt, ciasteczka, cukinia, ciastka , leniwe pierogi, sałatka, sałatki, kurczak, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, babka ziemniaczana, salatka ziemniaczana, zupa, gofry, placki, ciasto na pizze, babki, ciasto kruche, bananowiec, gulasz, krewetki, pasta, fasolka

Inne przepisy z Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!