składniki na biszkopt cappuccino: 80 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g mąki ziemniaczanej 50 g kawy cappuccino 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 160 g cukru 4 łyżki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier cały czas ubijając. Następnie dodajemy stopniowo wymieszane z wodą żółtka. Na koniec wsypujemy wymieszaną mąkę orkiszową z mąką ziemniaczaną, cappuccino oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. szpatułki. Ciasto prz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...