Przepis na przepyszne jesienne ciasto z dużą ilością śliwek. U mnie w wersji bezglutenowej i smakowało nieziemsko. Ciasto jest bardzo kruche, wręcz rozpływa się w ustach! Najlepsze jeszcze lekko ciepłe z gałką lodów.. Czas przygotowania: 35 min Czas chłodzenia: 60 min Czas pieczenia: 40 + 20 min Składniki: (na foremkę 24×24 cm) 100 g mąki migdałowej 100 g mąki owsianej (lub zmielonych płatków owsianych) 100 g skrobi ziemniaczanej 70-100 g mieszanki bezglutenowej (użyłam kukurydzianej) 100 g cukru pudru 1 ły... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.