Przepis na : deser
Banoffee jadłam po raz pierwszy jakiś czas temu w pracy, koleżanka uraczyła nas takim smakołykiem pewnego niedzielnego popołudnia. I chociaż dawno już słyszałam o istnieniu tego ciasta, nie miałam okazji go zrobić. Podobnie jak kopiec kreta. Pomimo bardzo dużej dawki słodkości, jaką banoffee zapewnia już po jednym kawałku, bardzo mi posmakował. Zrobiłam więc swoją wersję. Szybką, prostą, bez pieczenia i gotowania. Składniki: 1 opakowanie herbatników od Cukry Nyskie, ja użyłam kakaowych Blacky 1 ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...