Słodkie sówki w innym, prostszym wydaniu. Świetnie smakują, jak również wspaniale nadają się na oryginalny prezent dla ulubionej koleżanki dziecka. Składniki ciasto 2,5 szkl mąki 250 g masła 3/4 szkl cukru pudru 3 żółtka lukier 1 białko ok. 1,5 szkl cukru pudru sok z cutryny barwniki spożywcze 1. Z mąki, żółtek, cukru i zimnego masła zagniatamy ciasto. Owijamy je w folię i wstawiamy do lodówki na godzinę. 2. Wałkujemy na grubość 5 mm i dużą foremką w kształcie jajka wycinamy ciastka. Odcinamy węższą stronę... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Barwienie niektórych rzeczy pomaga w wychowywaniu dzieci. Dzięki kolorom, zapamiętują one niektóre rzeczy łatwiej. Jakich barwników powinno się używać w domu?
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...