Złoty kurczak z rożna

Złoty kurczak z rożna

Złoty kurczak z rożna

Pyszne, soczyste mięso w złocistej skórce. Kurczak z rożna to idealny pomysł na niedzielny lub świąteczny obiad.   Składniki 1 kurczak 3 łyżki oleju 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka curry sól pieprz gałązka rozmarynu 1. Kurczaka dobrze myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy sola oraz pieprzem. 2. Olej łączymy z miodem, sokiem z cytryny i przyprawą curry. Tak przygotowaną marynatą smarujemy całego kurczaka, także wewnątrz. Na koniec wkładamy do środka gałązkę rozmarynu. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.