Muffinki z orzechami włoskimi i syropem klonowym

Muffinki z orzechami włoskimi i syropem klonowym

Muffinki z orzechami włoskimi i syropem klonowym

Muffinki smakują pysznie i niesamowicie kuszą swoim cudownym zapachem. Połączenie mnóstwa orzechów włoskich, syropu klonowego oraz odrobiny polewy z białej czekolady, która nadaje delikatnej słodyczy jest naprawdę rewelacyjne. Dlatego jeśli lubicie orzechowo-karmelowe akcenty to koniecznie wypróbujcie ten przepis. U mnie sprawdził się niejednokrotnie! (6-7 sztuk) 150g mąki pszennej 50g masła 50g cukru 50 ml syropu klonowego 50 ml mleka 50g orzechów włoskich   1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia płaska)... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Które orzechy są najzdrowsze?

Małe zestawienie orzechów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.