[Głosów:2 Średnia:5/5] składniki: 2 łyżeczki przyprawy do piernika 100 g czekolady gorzkiej 100 g cukru pudru 500 ml śmietanki 30 % 200 ml wódki opcjonalnie: 2 łyżki kremu czekoladowo-orzechowego wykonanie: Śmietankę podgrzewamy. Do gorącej dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę, pozostawiamy na parę minut a następnie mieszamy, aż czekolada się całkowicie połączy ze śmietanką. Następnie wstawiamy na ogień, dodajemy cukier puder, przyprawę do piernika oraz opcjonalnie krem czekoladowo-orzechowy m... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Likiery, ach likiery! Słodkie trunki, których wręcz nie da się nie lubić. Kiedyś najpopularniejszym likierem był ajerkoniak, lecz w obecnych czasach wyobraźnia ludzka nie zna granic i powstaje wiele nowych likierów.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...