składniki na ciasto kruche: 450 g mąki 110 g cukru 250 g masła, schłodzonego 4 jajka 1 łyżka octu 1-2 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Mąkę, proszek do pieczenia i cukier siekamy z masłem. Dodajemy żółtka, ocet oraz śmietanę i zagniatamy ciasto. Formujemy kulę, dzielimy na dwie części (3/4 i 1/4). Ciasto schładzamy w lodówce. Następnie większą część ciasta rozwałkowujemy i przekładamy do dużej foremki wyłożonej papierem do pieczenia (ja podpiekłam w 180 st. C na lekko rumiano). skła... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.
Czytaj dalej...