Puchata babka cytrynowa

Puchata babka cytrynowa

Puchata babka cytrynowa

Przepis na intensywnie cytrynową, bardzo puszystą babę o aromacie cytryny. Dodatkowo wypiek jest wilgotny i długo zachowuje świeżość dzięki dodatkowi oleju w recepturze. Czas przygotowania: 20 min Czas pieczenia: 45 min   SKŁADNIKI (na dwie babki w formach o pojemności ok. 600 ml każda lub jedną w formie o poj. 1,2-1,5 l) 4 jajka L 1 szklanka cukru (220 g) szczypta soli 1 szklanka oleju (250 ml) skórka otarta z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 360 g mąki (2 i 1/4 szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczen... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.