babka szpinakowa z lukrem cytrynowym
babka szpinakowa z lukrem cytrynowym
składniki: 120 g świeżego szpinaku 125 ml oleju 3 jajka 150 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 150 g cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki soku z cytryny opcjonalnie: 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Mąkę pszenną mieszamy mąką ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia. Szpinak blendujemy na papkę z ok. 60 ml oleju. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Do ubitej masy jajecznej wlewamy powoli olej a następnie dodajemy szpinak, sok z cytryny opcjonalnie ekstrakt cytrynowy, ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Warto przeczytać

Przepisy na Wielkanoc - top 30
Najlepsze przepisy na Wielkanoc.
Czytaj dalej...Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciasto, babki, ciasteczka, bułki, wielkanoc, babka cytrynowa
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję