kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego

kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego

kotlety z kaszy jaglanej i mięsa rosołowego

składniki: 200 g mięsa rosołowego 200 g ugotowanej kaszy jaglanej 20 g cebuli białej 1 jajo 1 czerwona papryka 1 pęczek zielonej cebulki 1 łyżeczka cząbru olej do smażenia bułka tarta sól, pieprz wykonanie: Kaszę jaglaną płuczemy w zimnej wodzie, przelewamy na sicie wrzątkiem i gotujemy ok. 20 min. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w drobną kostkę. Cebulę białą obieramy, kroimy w drobną kostkę. Cebulę zieloną kroimy. Mięso rosołowe mielimy, dodajemy ugotowaną kaszę, jajo, zieloną i białą cebulę... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.