Prosty i sprawdzony przepis na oponki serowe. Ciastka wychodzą lekkie i puszyste a do tego chrupiące i pachnące wanilią, pyszne. Składniki: (porcja na dwa duże talerze oponek) 250 g sera białego zmielonego (może być z wiaderka) 2 żółtka 1/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 łyżki śmietany kwaśnej 1,5 szklanki mąki /250 g 1 łyżeczka sody oczyszczonej olej do smażenia 1 kieliszek spirytusu cukier puder do posypania Wykonanie: Ser, żółtka, cukry i śmietanę umieść w misce, wymieszaj dokładnie z... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.