Idealny arabski hummus (hummus bi tahini)
Idealny arabski hummus (hummus bi tahini)
Ten hummus nie mieści się w kanonie zrób szybko, zjedz jeszcze szybciej. To hummus idealny, o aksamitnej gładkiej konsystencji i wyjątkowym smaku. Niedawno trafiła w nasze ręce rewelacyjna książka Konrada Budzyka "Hummusy i pasty" Książka dla mnie niezwykle ważna, bowiem hummus, labneh i pakistańska wołowina stanowiły w Al-Khobar jedne z głównych składników mojej diety. To właśnie mieląc ciecierzycę na mąkę do pakory (warzywa smażone w cieście), spaliłam całkiem przyzwoity wysokoobrotowy blender. Teraz już nie mam t... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery
Autor
CzteryFajery.pl
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pasta, mielone, ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pierogi przepis, chleb, sałatka, tiramisu, zupa, obiad, sałatki, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, dieta, naleśnik, ogórki, wołowina, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, dipy, ciasto na naleśniki, łatwe ciasto, sałatka do obiadu, szybkie ciasto
Inne przepisy z Cztery Fajery
Dodaj komentarz