piegusek na białkach

piegusek na białkach

piegusek na białkach

składniki: 1 szk białek (ok. 285 g) 160 g mąki 160 g suchego maku 180 g cukru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli skórka otarta z 1 cytryny lub 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Masło rozpuszczamy. Mąkę mieszamy z makiem oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier i ubijamy. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki oraz ekstrakt i miksujemy na małych obrotach. Na końcu dodajemy przestudzone masło i miksujemy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

24 przepisy na makowiec

Udany makowiec na święta to podstawa!

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.