składniki: 1 szk białek (ok. 285 g) 160 g mąki 160 g suchego maku 180 g cukru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli skórka otarta z 1 cytryny lub 1/2 łyżeczki ekstraktu cytrynowego wykonanie: Masło rozpuszczamy. Mąkę mieszamy z makiem oraz proszkiem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno z solą. Do ubitych białek stopniowo dodajemy cukier i ubijamy. Następnie dodajemy wymieszane suche składniki oraz ekstrakt i miksujemy na małych obrotach. Na końcu dodajemy przestudzone masło i miksujemy ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...