francuskie serduszka z cynamonem

francuskie serduszka z cynamonem

francuskie serduszka z cynamonem

składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżeczki cynamonu 2-3 łyżki cukru troszkę mleka do posmarowania ciastek wykonanie: Cukier mieszamy z cynamonem. Ciasto francuskie rozwijamy i posypujemy cukrem z cynamonem. Z ciasta wycinamy prostokąty ok. 6,5 x 12 cm. Każdy prostokąt zwijamy od dłuższego boku w rulon. Następnie rulon składamy na pół i nacinamy w połowie. Wywijamy przecięte boki tak aby powstał kształt serca. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy mlekiem. Pieczemy w ok. 190 st... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.