Kiszona papryka chili

Kiszona papryka chili

Kiszona papryka chili

Kiszona papryka chili Przepis na fermentowane papryczki. Kiszona papryka chili to świetny dodatek do kanapek, burgerów i pieczonego mięsa, ale też baza do wielu ostrych sosów. Począwszy od popularnego tabasco po rewelacyjny przepis na sos sriracha. Cudownie aromatyczny miąższ kiszonej papryczki chili po utarciu z przyprawami przekształcisz w półpłynną pikantną pastę. Możesz ją dodawać do sosów, zup, indyjskich i tajskich curry czy marynat do mięsa i sosów do sałatek. Wystarczy niewielka ilość, aby nadać twoi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, zupa, śniadania, naleśniki, przetwory, sosy, sałatki, sałatka, ciasto na pierogi, seler naciowy, kolacja, buraki, ciasteczka, tiramisu, obiad, ryby, surówka, deser, kapustą, chleb, ziemniaki, pasta, barszcz, kanapki, ryba, kanapka, burak, ciasto na naleśniki, chleb na zakwasie

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.