Ganache

Ganache

Ganache

Ganache jest to polewa czekoladowa, a także krem pochodząca z Francji. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i ma różne zastosowania. Na przepis natrafiłam przypadkowo szukając inspiracji do tortu na moje 30-te urodziny. Robi się ją z dwóch składników, ale modyfikacji podstawowego przepisu jest dużo więcej. Z Ganache można przyrządzić również trufle czy wykorzystać do przełożenia tortu, zastosowań jest wiele. Składniki: 250 ml śmietany 36% 170g gorzkiej czekolady cukier waniliowy (opcjonalnie) Śmietanę należy zagotow... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

czekolada, tort, torty, ciasteczka, ciastka , krem, krem czekoladowy, polewa czekoladowa, trufle, ciasto, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasta z kremami, ciasto z kremem, proste ciasto

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.