Przepis na pyszne ciasto z truskawkami idealne na przywitanie sezonu na ten pyszny owoc. Chrupiąca cytrynowa kruszonka to fajne przełamanie miękkiego i puszystego ciasta. Czas przygotowania: 25 min Czas pieczenia: 40-50 min SKŁADNIKI (na blaszkę 24×24 cm) Ciasto 150 g miękkiego masła 100 g cukru drobnego (1/2 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli 3 jajka M 2 łyżki kwaśnej śmietany 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 500 g truskawek * Jajka powinny mieć temp. poko... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.