Share Pinterest Print Wiosenna zupa z botwinki z ziemniakami, marchewką, pietruszką i koperkiem na wywarze z udek kurczaka. Prosta, pożywna i pyszna. Spróbujcie też zupy z botwinką i kaszą jaglaną , to bezmięsna wersja, którą przygotujecie bardzo szybko. Zupa z botwinką i kurczakiem Składniki: 1 pęczek botwinki 2 udka z kurczaka 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1, 75 litra wody 120 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2 ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...