Share Pinterest Print Wiosenna zupa z botwinki z ziemniakami, marchewką, pietruszką i koperkiem na wywarze z udek kurczaka. Prosta, pożywna i pyszna. Spróbujcie też zupy z botwinką i kaszą jaglaną , to bezmięsna wersja, którą przygotujecie bardzo szybko. Zupa z botwinką i kurczakiem Składniki: 1 pęczek botwinki 2 udka z kurczaka 3 średnie ziemniaki 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1, 75 litra wody 120 g śmietany kremówki 30 % 2 łyżki oleju 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 2 ... czytaj dalej...
Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...