Kruche świąteczne ciasteczka można popiec wcześniej i schować je do szczelnych pojemników. Oczywiście tylko wtedy gdy nie mamy w domu Żarłoczków, które wyniuchają nawet te głęboko schowane słodkości. Niestety, moje ciasteczka zniknęły w tajemniczy sposób - widocznie były zbyt dobre :D Ale nic nie szkodzi, zdążę jeszcze upiec inne a ten przepis powtórzę bo śnieżynki wyszły bardzo smaczne.Jeśli jednak uda nam się zachomikować puszki z łakociami to w świąteczne dni wystarczy je tylko wyjąć i częstować gości ora... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Lubię gotować, ale nie sterczeć godzinami przy garach. Moja kuchnia to dania domowe, smaczne i apetyczne. Poza gotowaniem interesuję się wszystkim co dotyczy grzybów.
świetne, jadłam je kiedyś:d dobrze, że przypomniałaś mi ten przepis:D zapisuję i zrobię sobie też takie:)
Wyglądają przepiękne,a zdjęcia cudowne, jak zresztą zawsze u Ciebie :)
Lubię takie kruche ciasteczka- takie niby nic, a jak się zacznie jeść to nie można przestać:)
kusi mnie zeby zrobić te gwiadki -ostatnio przerabiam biała czekolade ...
Śnieżynki musiały być pyszne, że tak szybko zniknęły. U mnie też wszystko szybko ginie.PozdrawiamKaśka
były pyszne i już upiekłam następne, ale ciiiicho bo się wyda ! :D
nie mam takowego - kupuję w sklepie :D http://www.aledobre.pl/7587,Pasta_z_wanilii_Madagascar_Bourbon_118_g_Nielsen_Massey.html - 1 łyżeczka takiej pasty (a właściwie żelu) to tak jakby ziarenka z jednej laski wanilii
pasta waniliowa?Prosze bardzo:im wiecej lasek wanili tym latwiej sie zrobi, ja dalam z 8,pokroic na kawalkiok 2cm to po to zeby blender sobie lepiej z nimi poradzil.Ja dodaja syrop z agawy bo jest "zdrowszy" niz cukier ale mozna po prostu zrobic syrop z cukru i dolac do lasek.Blendowac dolewajac tyle syropu az powstanie pasta.Przechowuje w sloiczku w lodowce.
Pani Smaczna Pyzo! Chcę upiec Śnieżynki ale te szczypty? To może jakieś przybliżenie na łyżeczki? Każdy ma inne paluchy !
ale kiedy to właśnie były szczypty - jak napiszę 1/8 łyżeczki to będzie lepiej ? łyżeczki też są różne a tutaj tego proszku dodałam naprawdę niewiele... staram się ważyć składniki, ale tutaj się nie dało - nie mam tak czułej wagi
Wlasnie kolejna blacha w piekarniku i choć u mnie okrągłe to i tak pyszne oby tylko do świat cos zostało ;) pozdrawiam Karolina