Mostaccioli napoletani – włoskie ciasteczka

Mostaccioli napoletani – włoskie ciasteczka

Mostaccioli napoletani – włoskie ciasteczka

Mostaccioli napoletani – włoskie ciasteczka, które znane są również pod nazwą “mustacciuoli”. Są to świąteczne ciasteczka w kształcie rombu, z dodatkiem korzennych przypraw, które na koniec pokrywa się czekoladą. Ich przygotowanie jest wyjątkowo szybkie, nie wymagają użycia produktów odzwierzęcych: nie ma tutaj ani masła, ani jajek i mleka. Wyjątkiem jest miód, który możesz zastąpić np. syropem z agawy lub syropem klonowym. Tym samym te ciasteczka są idealne dla wegan Mostaccioli napoletani &#... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu 365 dni dookoła kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.