Pyszny przepis na wiosenne kruche ciasto z rabarbarem. Nazwałam je szarlotka ponieważ wygląda dokładnie tak samo, a różni się tylko nadzieniem z rabarbaru. Kruche ciasto z tego przepisu jest wręcz doskonałe, polecam! Czas przygotowania: 30 min Czas chłodzenia: 30 min Czas pieczenia: 45 min Składniki: (na blaszkę 24×24 cm) 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki cukru (75 g) 2 łyżeczki cukru waniliowego 200 g zimnego masła 1 jajko 500 g rabarbaru + 3 łyżki cukru P... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.