Tradycyjny wypiek ze śliwkami, dosyć mało pracochłonny a dający naprawdę imponujący efekt. Połączenie kruchego ciasta, słodkiej bezy i lekko kwaskowych śliwek daje pełną gamę wrażeń smakowych ale też wzrokowych, bo deser wygląda bardzo efektownie. Czas przygotowania: 30 min Czas pieczenia: 35 min Składniki: (na blaszkę 24×24) 600 g śliwek 5 jajek 140 g drobnego cukru kryształu (1/2 szklanki + 2 łyżki) szczypta soli 420 g mąki (2 i 2/3 szklanki) 110 g cukru pudru (1 szklanka) 1,5 łyżeczki cukru wanil... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.