CIASTECZKA Z MASZYNKI Z GOTOWYCH ŻÓŁTEK

CIASTECZKA Z MASZYNKI Z GOTOWYCH ŻÓŁTEK

CIASTECZKA Z MASZYNKI Z GOTOWYCH ŻÓŁTEK

Ciasteczka z maszynki to dzieciństwo. To babcia, która zawsze była gotowa na gości mimo, że nikt się nie zapowiadał. Pyszne, maślane i kruche. Idealne! Kruchość zawdzięczają gotowanym żółtkom.  Składniki: 500 g mąki pszennej 200 g zimnego masła 150 g cukru pudru 1 op. cukru waniliowego 1 łyżka smalcu 3 żółtka gotowane 2 żółtka surowe Przygotować żółtka do ciastek: Jajka ugotuj. Jeszcze ciepłe obierz, wyjmij  żółtka i rozgnieć widelcem na gładką konsystencję. Odczekaj aż wystygną. Mąkę z cukrem pudrem prz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w oparach

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.