keczup z cukinii II

keczup z cukinii II

keczup z cukinii II

składniki: 1500 g cukinii, obranej i bez pestek 2 papryki 2 ząbki czosnku 2 duże cebule 2 łyżki soli 1 łyżeczka pieprzu 300 g koncentratu pomidorowego 60 ml octu 10% 150 g cukru opcjonalnie: 1 łyżka oregano 1 łyżka curry wykonanie: Cukinię kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki. Cebulę obieramy, kroimy w piórka. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Do pokrojonej cukinii dodajemy paprykę, cebulę oraz czosnek. Całość posypujemy solą, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na ok. 6... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.