składniki na ciasto biszkoptowe: 90 g mąki orkiszowej lub pszennej 10 g mąki ziemniaczanej 5 jajek (białka oddzielone od żółtek) 70 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka, cały czas miksując. Na końcu dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy np. szpatułką. Ciasto delikatnie rozkładamy na rozłożonych jabłkach. składniki na jabłkowe nadzienie: ok. 650 g jabłek 2 łyżki soku z cytryny ok. 2 łyżeczk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...