CIASTECZKA CZEKOLADOWO-PISTACJOWE

CIASTECZKA CZEKOLADOWO-PISTACJOWE

Przepis na : deser

  Dzisiaj polecam Wam idealne do kawy i herbaty ciasteczka czekoladowo-pistacjowe, nazywane we Francji „cookies”, są niezwykleproste i szybkie w przygotowaniu, i bardzo smaczne! Czas przygotowania: 15 min. Pieczenie: 10 min.   Porcja na około 10 cookies  : ● 80 g miękkiego masła ● 120 g mąki T45 lub T55 ● 2 szczypty proszku do pieczenia ● 65 g brązowego cukru ● 10 g gorzkiego kakao ● 1 szczypta soli ● 1 jajka ● 25 g gorzkiej czekolady ● 25 g niesolonych pistacji   Przygotowanie : Masło utrzy...

Czytaj dalej na blogu Smaki Francji współczesna kuchnia francuska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.