Klasyczny sos rybny (nước chấm) to uniwersalny sos do maczania, który stosuje się do wielu wietnamskich potraw np. sajgonek. Ilość cukru można dostosować do własnych preferencji, tak samo ilość papryczki chili. Osobiście go uwielbiam… Składniki: 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka octu ryżowego (lub soku z limonki) 1 łyżka cukru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki drobno posiekanej papryczki chili 3 łyżki przegotowanej ciepłej wody Przygotowanie: Czosnek przecisnąć przez praskę i przełożyć do miseczki. Dodać resztę składnik... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...