[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki: 380 g mąki 150 g miodu 100 g cukru pudru 110 g masła 1 jajko 2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka imbiru zmielonego 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli wykonanie: W rondelku podgrzewamy masło, miód i cukier, od czasu do czasu mieszamy. Gdy masło i cukier się rozpuszczą ściągamy z ognia i odstawiamy na ok. 30 min. Mąkę mieszamy z przyprawą do piernika, solą, cynamonem, imbirem i proszkiem do pieczenia. Do suchyc... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...