krem paryski vel ganache

krem paryski vel ganache

krem paryski vel ganache

Przepis na : deser

składniki: 180 – 200 g czekolady gorzkiej 200 g śmietanki kremówki 30 % 1 szczypta soli wykonanie: Śmietankę podgrzewamy, nie doprowadzając do zagotowania. Zestawiamy z ognia i zalewamy nią połamaną na kawałeczki czekoladę. Dodajemy sól i mieszamy na gładki lśniący krem. Odstawiamy do wystudzenia, aż lekko stężeje. Gotowym jeszcze płynnym kremem możemy polewać ciasta, torty. Aby uzyskać krem czekoladowy do przełożenia ciasta lub tortu schłodzony krem ubijamy na puszystą masę. (adsbygoogle = window.adsb... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, krem czekoladowy, czekolada, ciasteczka, torty, tort, ciasta z kremami, ciasto z kremem, ciastka kremówki, polewa czekoladowa, ciasta czekoladowe, ciasto czekoladowe, desery, deser, puszyste ciasto, ciasta z masa, krem z pora, ciasteczka z czekolada, czekoladowe ciasteczka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.