Ribollita - toskańska zupa z fasoli

Ribollita - toskańska zupa z fasoli

Ribollita - toskańska zupa z fasoli

Ribollita - toskańska zupa z fasoli, którą dziś możemy znaleźć w menu renomowanych restauracji wywodzi się, podobnie jak pizza,  z kuchni chłopskiej, a jak powszechnie wiadomo, proste potrawy są najsmaczniejsze. Ubodzy mieszkańcy Toskanii, aby nie marnować czerstwego chleba i resztek warzyw dusili je na oliwie, a następnie gotowali. Stąd też nazwa zupy - słowo ribollita oznacza ugotowana ponownie. Ribollita - toskańska zupa z fasoli, to typowe danie zimowe, aby nabrała swojego charakterystycznego smaku, powinna zo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cztery Fajery

Autor

CzteryFajery.plCzteryFajery.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, kapustą, ciasto, śniadania, pierogi, naleśniki, pierogi przepis, ziemniaki, ciabatta, bagietka, chleb, sałatka, tiramisu, obiad, sałatki, desery, surówka, przetwory, ciasteczka, kolacja, deser, naleśnik, pasta, pieczywo, pasty, czerwona fasola, fasola czerwona, ciasto na pizze, bigos, pizza

Inne przepisy z Cztery Fajery

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.