Przepis na : deser
Składniki /ok. 12 sztuk: – ok. 150g czekoladowych kruchych ciasteczek – 75 g mascarpone – 500 g zmielonego twarogu – 34 g masła – 2 jajka – 100 g cukru – 1 op. cukru wanilinowego – 1 łyżka mąki ziemniaczanej – 1/2 opakowania budyniu wanilinowego – ok. 150 g puree z pieczonej dyni* propozycja podania: mus czekoladowy, konfitura z malin lub innych owoców. Przygotowanie: Przygotowujemy puree z dyni*. W dużej misce mieszamy mikserem zmielony twaróg, puree z...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...